Biscuiti cu scortisoara
Noua ne plac foarte mult fusercurile si biscuitii. Merg foarte bine langa o cafea sau o cana de lapte. Varianta pe care v-o propun astazi este foarte simpla si aromata.
Ingrediente:
100 g unt
120 g faina
1 plic budinca de vanilie
30 g zahar pudra
50 g nuca macinata
Pentru uns:
1 ou
1 lingurita de scortisoara
70 g zahar
Mod de preparare:
Cernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il onvelim apoi in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Separat amestecam zaharul si scortioara.
Pe masa de lucru infainata intindem aluatul in foaie dreptunghiulara, groasa de ~5 mm. Indreptam marginile cu un cutit sau cu rotita zimtata. Ungem apoi aluatul cu oul batut si presaram in strat uniform zaharul cu scortisoara.
Taiem aluatul in bucati dreptunghiulare pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem biscuitii la foc mic timp de 10 minute.
Lasam biscuitii sa se raceasca iar apoi se pot servi. Biscuitii se pot pastra mai mult timp in cutie de metal inchisa.
Ingrediente:
100 g unt
120 g faina
1 plic budinca de vanilie
30 g zahar pudra
50 g nuca macinata
Pentru uns:
1 ou
1 lingurita de scortisoara
70 g zahar
Mod de preparare:
Cernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il onvelim apoi in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Separat amestecam zaharul si scortioara.
Pe masa de lucru infainata intindem aluatul in foaie dreptunghiulara, groasa de ~5 mm. Indreptam marginile cu un cutit sau cu rotita zimtata. Ungem apoi aluatul cu oul batut si presaram in strat uniform zaharul cu scortisoara.
Taiem aluatul in bucati dreptunghiulare pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem biscuitii la foc mic timp de 10 minute.
Lasam biscuitii sa se raceasca iar apoi se pot servi. Biscuitii se pot pastra mai mult timp in cutie de metal inchisa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu