Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Tarta cu zbarciogi

Tarta cu zbarciogi

    Zbarciogii (Morchela esculenta) sunt ciuperci foarte apreciate si utilizate in bucataria franceza. De
regula sunt asociati cu diferite tipuri de carne: de vita, iepure sau pui,  dar eu am ales sa ii combin cu branza. Daca va plac aceste ciuperci, cu siguranta stiti despre ce vorbesc si veti aprecia aceasta combinatie. Eu una n-am prea inteles de ce sunt atat de cautate aceste ciuperci. Desi sunt mare amatoare de ciuperci, dar acestea nu m-au impresionat. ;) Data viitoare voi face tarta cu ciuperci pleurotus, in opinia mea sunt mult mai gustosi decat zbarciogii. :P

Baza
  • 100 g tarate fine de grau
  • 20 g quinoa expandat
  • 1 lgt tarate psyllium
  • 400 g iaurt natural  
  • 175 ml lapte


   Umplutura
  • 215 g iaurt
  • 100 g branza din iaurt
  • 2 oua organice
  • 210 g zbarciogi taiati
  • 1/8 lgt sare


   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 
2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min.
4. Spalam zbarciogii si ii fierbem 15 minute in apa clocotita, ii scoatem apoi intr-o sita si ii lasam la scurs.
5. Preparam umplutura mixand branza cu iaurtul, sarea si ouale batute. Incorporam in umplutura cu ajutorul telului sau a unei spatule, zbarciogii taiati. 
6. Scoatem tava din cuptor, punem umplutura si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute la 190°C.
7. Scoatem iarasi tava din cuptor, punem zbarciogii intregi si introducem pentrua treia oara tava in cuptor, timp de 20 min la 190°C.
8. Dupa ce scoatem din cuptor lasam sa se raceasca complet in tava, introducem in frigider pentru cateva ore si abia cand servim o ornam cu ceapa verde si/sau rosii cherry. 

   Nota!
  Aveti grija la ce culegeti sau cumparati pentru ca sunt unele ciuperci (ale genului Gyromitra) care seamana cu zbarciogii, dar sunt toxice. :) 
  Puteti folosi orice alt tip de ciuperci.  

 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu