Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

miercuri, 4 septembrie 2013

Pasca napoletana - pasca in aluat de tarta

Pasca nu lipseste niciodata de pe masa de Paste, fie ea traditionala...fie ea fara aluat, in aluat de tarta, sau luata de pe alte meleaguri. Cu siguranta nu va lipsi nici saptamana viitoare, dar pana ma hotarasc cum va fi ea, am sa va arat o pasca napoletana, ce am exersat-o zilele trecute. Are ca baza un aluat bun de tarta, o umplutura aromata si merge perfect langa un pahar de vin dulce ;)

Pasca napoletana

Aluat
200 gr faina alba
1/2 lingurita sare
80 gr unt
1 ou
2 linguri smantana grasa

Umplutura
700 gr crema de branza
150 ml lapte
6 lingurite gris
120 gr miere
100 gr fructe confiate
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri suc de lamaie
4 oua
200 ml smantana

Timp de preparare:1 ora Timp de coacere:1 ora Nr. portii: 12

Pasca napoletana

Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora.

Trecem repedela umplutura. Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul. Lasam pe foc pana se ingroasa apoi dam deoparte. Adaugam mierea, apoi ouale pe rand si amestecam bine si repede. Lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Ungem tava cu putin ulei atat pe fund cat si pe laterale.

Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 0.3mm. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale.

In crema de gris si oua adaugam crema de branza, smantana, fructele confiate (am folosit cantalup) si mixam usor pana la omogenizare. Punem esenta de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam din nou.

Turnam crema de branza in tava peste aluat si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. O lasam sa se raceasca complet, apoi o putem portiona dupa preferinta.

Pofta buna!!

Pasca napoletana

Pasca napoletana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu