Ce am facut aici? Simplu, am pornit de la o inghetata de vanilie, am combinat o parte cu ciocolata, o parte cu cirese si mi-a iesit acest tort delicios cu un trio de arome.
Ingrediente
3 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr zahar
2 linguri crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
100 gr ciocolata neagra
100 ml smantana grasa
400 ml smantana
200 ml iaurt gras + 2 linguri zahar
400 gr cirese
Punem laptele pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se deschid la culoare. Cand laptele e fierbinte turnam 2-3 linguri peste galbenusuri si amestecam energic. Apoi procedam invers punem galbenusurile peste laptele ramas pe foc. Timp de aproximativ 10 minute vom lasa compozitia pe foc mic amestecand continuu. Compozitia se va ingrosa usor, dar nu va fi chiar ca o crema. Stingem focul si punem compozitia la rece, eventual intr-un vas mai incapator cu apa rece de la frigider pentru a se raci mai repede. Daca procedati asa aveti grija ca nu cumva apa sa intre in crema :)
Ciocolata o punem pe foc impreuna cu smantana (cei 100 ml) si o lasam pana cand se topeste complet. Oprim focul si peste ciocolata turnam aproximativ 1/3 din crema de galbenusuri. Dam la rece si crema de ciocolata.
Cei 400 ml zahar ii mixam impreuna cu iaurtul si cele doua linguri de zahar pana cand obtinem o compozitie spumoasa - nu trebuie sa fie o frisca batuta bat, pentru inghetata nu e chiar necesar. Dam frisca la rece.
Ciresele le spalam bine si la jumatate din ele le scoatem samburii, restul le pastram pentru decor.
Din ciresele fara samburi luam jumatate si le punem in blender, iar cealalta jumatate o taiem in bucati mai mici.
Scoatem smantana de la rece si o amestecam cu crema de galbenusuri racita. Impartim compozitia in doua.
In prima din ele punem extractul de vanilie si crema de whisky iar in a doua punem ciresele si piureul de cirese apoi omogenizam.
Pregatim o forma de chec de 1 litru. O tapetam cu folie alimentara. La baza punem crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata punem o foaie de napolitana. Urmeaza crema de vanilie, alta foaie de napolitana si peste turnam compozitia de cirese. La final punem inca o foaie de napolitana si apoi acoperim cu folie alimentara si dam la congelator pentru minim 5 ore.
In momentul servirii va trebui sa o scoatem cu aproximativ jumatate de ora din congelator apoi o putem rasturna pe un platou. Decoram cu cirese proaspete ( eu am mai pus mini marshmallows :P ) apoi o putem portiona dupa preferinta.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu