Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

joi, 22 august 2013

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata


Cred ca sunteti de acord ca prajiturile cu nuca sunt printre cele mai bune. Asa ca sper sa va tenteze aceast aprajitura si sa o incercati.

Ingrediente blat:
2 oua
150 g zahar
100 ml ulei
125 ml lapte
200 g nuca macinata
300 - 350 g faina 
2 lingurite de bicarbonat

1 foaie de napolitana




Crema de ciocolata:
100 g ciocolata 50% cacao
1 plic pudding de cacao
2-3 linguri zahar
300 ml lapte
200 g unt
esenta de rom

Crema de unt cu nuci:
200 g unt
150 g zahar praf
250 g nuci pisate




Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul de sodiu si nucile se macina prin masina.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine cremos. Se incorporeaza uleiul. Se adauga faina alternand cu laptele atunci cand aluatul se ingroasa.
Se incorporeaza si nucile macinate care la randul lor sunt putin uleioase si care vor mai cere faina.
Se rastoarna aluatul pe planseta si se mai adauga faina pana nu se mai lipeste de planseta sau de maini. Nu se framanta mult caci nucile isi vor tot lasa ulei si daca punem prea multa faina foile vot fii prea tari.
Se tapeteaza o tava de 28x38 cm si se intinde aluatul, cu un sucitor sau cu mainile. Se da la cuptor la foc mic - 160 °C, pentru 25 de minute.


Cand isi schimba culoarea este gata. Se lasa sa se raceasca si se imparte in doua.


Foaia de napolitana se taie in doua, exact de marimea celor doua jumatati de blat.
Pentru crema de ciocolata, se face intai un pudding de cacao cu doar 300 ml lapte si zahar dupa gust. Cand s-a ingrosat se incorporeaza ciocolata rupta in bucati amestecand sa se topeasca. Se lasa sa se raceasca apoi se mixeaza untul si se incorporeaza pudding-ul cu ciocolata. Se da la rece.


Pentru crema de unt cu nuci, se mixeaza untul cu zaharul praf pana devine cremos si zaharul nu se mai simte. Se adauga nucile pisate mai mare in piulita, nu la masina, ca sa se simta bucati de nuca.


Asamblarea: se aseaza o foaie le blat. Se intinde deasupra jumatate din crema de ciocolata si se acopera cu o jumatate de foaie de napolitana. Se intinde toata crema de unt cu nuci si din nou se acopera cu cealalta foaie de napolitana. Se continua cu restul de crema de ciocolata ( se opreste 2 linguri pentru decor) si se inchide cu cel de-al doilea blat.


Deasupra se unge cu cele 2 linguri de crema de ciocolata si se acopera cu nuci tocate. Eu am uitat si am pus toate nucile in crema, asa ca am improvizat cu fulgi de ciocolata alba si neagra. Delectati-va cu o bucata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu