Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

marți, 27 august 2013

Tort de biscuiti cu capsuni

Tort de biscuiti cu capsuni
Anul acesta am incercat sa profit din plin de sezonul capsunilor. Si daca mama mea a facut dulceata cu capsuni din gradina lor si m-a scutit pe mine de acest lucru ca in fiecare an, mie mi-a ramas placerea de a face doar prajituri chiar daca din pacate cu capsuni cumparate. Am gasit insa capsuni buni si dulci si am facut un tort foarte gustos :)....si ca de obicei asa cum v-am obisnuit si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor.
Avem nevoie de:
250 gr biscuiti simpli
130 gr margarina Rama
1 lingura si jumatate de zahar
6 linguri lapte
3-4 lingurite esenta de vanilie
300 gr capsuni
300 gr frisca lichida indulcita
1/2 plic intaritor de frisca
Jeleu: 200 gr capsuni, 2 linguri zahar, 3 lingurite amidon 
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol.
Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.
Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.
Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.
Dupa ce a stat sufiecient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste. Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura. 
Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari). Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.
Jeleu de capsuni: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam intr-un vas cu toarta, adaugam zaharul si punem pe foc. Cat este inca rece luam cate lingurite si amestecam intr-un bol cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam.
Asezam jeleul cu o lingura peste frisca si nivelam frumos.
Dam tava din nou la frigider timp de minim 3 ore.
Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul de la tava de tort apoi tot cu grija indepartam hartia de copt si asezam tortul pe o farfurie. Feliem cu un cutit ud si servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu