Pilaf bulgaresc
Sincer nu stiu prin ce se deosebeste pilaful bulgaresc de cel sarbesc, stiu ca amandoua se fac cu rosii si ardei proaspeti dar am vazut retete in care la cel sarbesc se pun si ciuperci….totusi acest pilaf este extraordinar de bun, hranitor, in ciuda faptului ca se zice ca orezul ingrasa, eu prefer sa gatesc orezul in acest fel pe timpul verii, fara carne , cu multe legume.
O bunatate pe care va invit sa o cititi si sa o si preparati, ca se face foarte simplu si rapid!
Ingrediente:
2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare)
4 cani apa fierbinte
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei gras rosu
o ceasca de ulei (150 ml)
sare dupa gust
patrunjel verde
3 rosii mari si coapte
Mod de prepapare:
Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.
- Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele.
- Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.
- Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.
- Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. cel rotund se lega mai frumos.
Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.
Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.
Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu