Ciorba de fasole boabe
Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa!
Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta
Ingrediente:
500 gr fasole boabe
1 morcov mare
1 ceapa
2-3 rosii bine coapte
1 mana de marar verde
cimbru
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei gras
ulei
sunculita afumata (optional)
Mod de preparare:- Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
- A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
- Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.
- Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.
- Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.
- Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.
- Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu