Porţii: 8
Timp de preparare: 2 ore şi jumătate
- 1 litru smântână dulce (minim 30% grăsime)
- 500 ml lapte gras (minim 3,5% grăsime)
- coaja rasă de la o lămâie (netratată)
- 12 linguri de zahăr
- 25 grame gelatină
- 1 vârf de cuţit de sare
- 600 grame căpşuni proaspete
- 2 linguri frunze de mentă tocate fin
- zeama de la 1/2 lămâie
- zahăr pudră după gust
- Amestecaţi laptele cu smântâna dulce, zahărul, sarea şi coaja de lămâie.
- Puneţi amestecul într-o oală pe foc mic, așteptați să ajungă la punctul de fierbere şi lăsaţi să fiarbă 1 minut.
- Luaţi amestecul de pe foc, adăugaţi granulele de gelatină şi amestecaţi bine pentru a grăbi dizolvarea.
- Lăsaţi gelatina să se dizolve 12-15 minute.
- Pregătiţi 8 forme (ramekin, de exemplu, sau pahare late din plastic) pe care le ungeţi cu foarte puțin ulei (ajută la desprinderea cremei de pe formă, după răcire).
- Strecuraţi amestecul de lapte cu smântână într-un vas curat.
- Împărţiţi în 8 părţi egale panna cotta în cele 8 forme.
- Introduceţi la rece pentru minim 2 ore înainte de servire. Aveţi grijă ca în frigider să nu existe alte alimente cu miros puternic (usturoi, afumături, etc), care ar putea să dea gust nepotrivit desertului dumneavoastră.
- Preparați sosul.
Pasaţi căpşunile cu zahăr pudră după gust şi zeama de la o jumătate de lămâie.
Sucul de lămâie va da o notă proaspătă sosului dumneavoastră şi va preveni oxidarea căpşunilor. - Amestecaţi sosul obţinut cu menta tocată fin.
- Introduceţi la rece minim 1 oră pentru a permite mentei să îşi difuzeze aroma.
Pentru a desprinde panna cotta din forme, încălziţi marginile acestora cu palmele trecute prin apă caldă înainte de a le răsturna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu