Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
- 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao)
- 170 grame mascarpone
- 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime)
- 2 linguri zahăr pudră
- 6 linguri espresso concentrat, rece
- biscuiţi pentru servit
- Rupeţi ciocolata sau tocaţi-o din cuţit.
- Topiţi ciocolata într-un vas bain-marie, amestecaţi până se topeşte bine şi luaţi-o de pe foc.
- Separat, bateţi mascarpone cu zahărul până obţineţi o spumă în care încorporaţi cafeaua şi ciocolata topită şi răcită.
- Bateţi smântâna dulce până obţineţi o frişcă consistentă. Nu bateţi smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscaţi ca grăsimile să se separe şi să obţineţi unt.
- Încorporaţi frişca în amestecul de ciocolată.
- Turnaţi crema în 4 cupe sau ceşti adânci.
- Decoraţi cu biscuiţi tocaţi şi/sau ciocolată rasă.
- Introduceţi la rece până la servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu