Porţii: aproximativ 3-4 kilograme
Timp de preparare: 120 de minute
- 6 kilograme de roşii bine coapte
- 2 kilograme de zahăr
- 3 lămâi
- 1 lingură rasă pudră de scorţişoară
- 1 linguriţă de ghimbir pudră
- Spălaţi bine roşiile şi tăiaţi-le cuburi.
- Treceţi roşiile prin maşina pentru bulion cu sită pentru a separa pulpa de coji şi seminţe. Ar trebui să obţineţi cam 4-4,5 kilograme de suc.
- Fierbeţi sucul de roşii, la foc mic, până scade aproape la jumătate.
- Spălaţi bine lămâile şi răzuiţi-le coaja. Doar partea galbenă.
- Extrageţi sucul lămâilor.
- Adăugaţi peste sucul de roşii coaja şi zeama de lămâie, scorţişoara, ghimbirul şi zahărul.
- Fierbeţi amestecând constant aproximativ 30-50 de minute până când s-a legat într-un sos consistent.
- Sterilizaţi borcanele.
- Turnaţi gemul în borcanele încălzite, înfiletaţi capacul şi răsturnaţi-le cu capul în jos.
- Acoperiţi borcanele cu pături şi lăsaţi-le să se răcească lent până a doua zi.
Cantitatea de zahăr diferă în funcţie de soiul roşiilor, gradul de coacere şi gustul dumneavoastră. Adăugaţi-l treptat pentru a ajunge la gustul dorit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu