Porţii: 20 bucăţi
Timp de preparare: 45 de minute
- 10 caise
- 5 ouă
- 300 ml ulei
- 300 grame făină
- 300 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 pachet praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 vârf de cuţit de sare
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade (temperatură medie spre mare).
- Spălaţi şi ştergeţi caisele. Îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în cuburi mari.
- Bateţi ouăle cu uleiul până obţineţi o cremă. Puteţi folosi un blender sau un mixer de mână.
- Adăugaţi praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi sarea. Amestecaţi până se dizolvă granulele.
- Încorporaţi făina cu ajutorul unui tel.
- Puneţi câte o lingură de aluat în formele de hârtie şi adăugaţi deasupra 4-5 cuburi de caise. Împingeţi uşor, cu degetele, bucăţile de fruct în aluat.
- Introduceţi la cuptor pentru 18-20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu