Ingrediente
70 gr ciocolata neagra
300 ml lapte
30 gr unt
2 oua mari
1 praf de sare
2 linguri zahar
300 gr faina
150 ml apa minerala
Umplutura
250 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra
50 gr lemon curd
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 8
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe foc mic. Omogenizam si lasam deoparte la racit.
Separat amestecam ouale cu sarea si zaharul pana cand devin usor spumoase. Adaugam ciocolata lichida (si racita) apoi faina si amestecam usor pana la omogenizarea completa - a se traduce pana cand nu mai avem cocoloase, totusi nu trebuie mixam foarte mult si nici in forta. La sfarsit adaugam si apa minerala - eu am adaugat-o in plus fata de reteta originala pentru ca am vrut o compozitie mai lichida, asa ne plac noua clatitele...mai subtiri :).
Coacem clatitele intr-o tigaie teflonata pe ambele parti cate 2-3 minute pana cand se schimba usor culoarea. Pentru mine cel mai greu a fost sa-mi dau seama cand sunt coapte clatitele, dar dupa prima clatita am vazut eu cam cum sta situatuia: dintr-un maro inchis s-a transformat intr-un altfel de maro :))) Va ghidati voi dupa culoarea din poze.
Cand terminam clatitele ne putem apuca de umplutura, care se face usor...daca aveti lemon curd in casa. Daca nu aveti, reteta o puteti lua de aici si va asigur ca este ultra mega delicioasa!!!
Mixam crema de branza cu zaharul pudra pana cand devine usor spumoasa. Adaugam lemon curd si omogenizam usor cu o lingura/spatula. Umplem fiecare clatita cu crema de branza si lemon curd si servim cu capsune proaspete.
O sa va lingeti pe degete, nu alta! Multumesc mult Elena pentru reteta delicioasa.
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu