Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 25 august 2013

Cheesecake fara coacere

Cheesecake fara coacere


poza capat
Acest tort se face la rece, cu gelatina si frisca, pentru cheesecake-ul la cald, o sa revin cu alta reteta .
Ingrediente:
Pentru blat:
200 gr biscuiti digestivi sau piscoturi (sau amestec)
100 gr unt topit
 Pentru crema:
2 pachete crema de branza Philadelphia (250 gr fiecare)
 150 gr zahar pudra, sau dupa gust
1 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
15 gr gelatina
500 ml frisca lichida fructe de padure ( zmeura, afine, coacaze, capsuni etc.), eu de obicei fac cu zmeura si/sau capsuni
 Mod de preparare:
Blatul:
  • Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt  intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul detasabil) si se apasa cu degetele pana il nivelati complet. Se baga la cuptor 10 minute, la temperatura de 175 de grade C sau daca nu vreti sa-l coaceti, il puteti pune in frigider (astfel untul se va intari). Eu il prefer copt.
Crema:
  • Tot in robotul de bucatarie (sau un vas mai inalt unde veti bate cu mixerul) se pune crema de branza care a fost scoasa in prealabil din frigider si lasata la temperatura camerei pentru a se inmuia.
  • Se bate bine pana cand devine omogena si ca o crema, apoi se adauga zaharul pudra care se amesteca si el bine in compozitie apoi semintele de la pastaia de vanilie.
  • Gelatina se inmoaie in putina apa rece pentru cca 10 minute apoi incalziti jumatate de cana de apa pana aproape de fierbere (Atentie sa nu fiarba!) si dizolvati apoi gelatina in acea apa dupa acre o adaugati in crema si amestecati bine tot.
  • Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie cu o paleta.
  • La final puneti fructele (zmeura de exemplu trebuie amestecata foarte usor cu o paleta ca sa nu se zdrobeasca) pe care le incorporati usor in crema si turnati-o in forma de tort, o nivelati frumos si ornati dupa bunul plac.
  • Peste fructe se pune o alta gelatina care se raceste bine inainte de a se pune pe deasupra, altfel riscati sa se amestece branza  cu gelatina si sa devina opaca! Eu folosesc gelatina de fructe rosie sau chiar gelatina simpla un pic indulcita. Si ca sa evitati totusi amestecul branzei cu gelatina, puteti baga tortul in frigider pentru cca 30 de minute apoi il scoateti si puneti gelatina de top.
  • Se baga la frigider cel putin 2 ore ca sa se inchege, iar cand se scoate din forma detasabila, trageti usor cu un cutit pe marginea tortului pentru a nu-l crapa (in general gelatina de deasupra se rupe daca nu folositi un cutit inainte)
Va urez mult succes! cheesecak-ul este un deliciu garantat!
IMG_5328
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu