Ingrediente
300 gr ciocolata neagra
180 gr unt
5 oua medii
1 praf de sare
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri vin rosu
1 cana zahar
5 linguri cacao
1 + 1/2 cani faina
2 cani cirese + 2 linguri zahar
2 linguri vin rosu
*** am folosit o cana de 250 ml pentru masuratori
*** am folosit o cana de 250 ml pentru masuratori
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
Incepem cu ciresele care vor trebui "rumenite" putin :) Le spalam bine si le curatam de samburi. Incingem o tigaie neaderenta punem ciresele impreuna cu zaharul si le lasam 2-3 minute pe foc. Punem si cele 2 linguri de vin rosu (preferabil dulce) si le lasam pe foc pana cand lichidul scade aprope de tot. Lasam ciresele deoparte.
Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata impreuna cu untul. Punem cratita pe foc mic si o lasam acolo pana cand ciocolata si untul sunt complet topite. Punem si zaharul, omogenizam apoi dam deoparte.
Separat amestecam faina cu cacaoa si praful de sare.
In crema de ciocolata punem ouale, cate unul pe rand si mixam bine/energic dupa fiecare adaugare. Incorporam ingredientele uscate cu grija, folosindu-ne de un tel sau spatula. Nu amestecam mai mult decat trebuie.
La final adaugam extractul de vanilie, vinul rosu si ciresele. Omogenizam cu grija.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 25/35 cm cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Coacem prajitura pentru 25-30 de minute. Eu am lasat-o doar 25 minute pentru un aspect mai dens. Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava pentru 2-3 ore apoi o putem portiona dupa preferinta.
Se poate servi alaturi de frisca sau inghetata de vanilie, este delicioasa!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu