Ingrediente pentru Mini quiche cu spanac
- 3 oua mari
- 250 gr smantana acra (fermentata)
- 100 gr parmezan (sau alta branza tare, maturata)
- 100 gr spanac congelat
- 2 linguri ulei
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura cu varf faina alba
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru
- ulei (pentru uns formele)
Mini quiche cu spanac - Preparare
- Spanacul se decongeleaza din timp si se scurge bine de tot intr-un tifon. Se amesteca cu uleiul si pesmetul.
- Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si parmezanul ras fin. Se bate bine amestecul.
- Se adauga sarea, piperul, praful de copt si faina. Se amesteca iar.
- La final adaugati spanacul si amestecati pana la omogenizare. Va rezulta o compozitie similara cu cea pentru clatite.
- Se ung bine cu ulei 9 forme de muffins. Se toarna compozitia in forme, umpland 3/4 din ele, fiindca vor creste la copt.
- Se coc la 180C pentru 20-25 minute (pana incep sa se rumeneasca usor deasupra). La copt, quiche-urile vor creste, insa la 1-2 minute dupa ce le scoateti din cuptor se vor lasa usor.
- Sunt bune caldute sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu