Wafe cu dulceata
Am aparatul de wafe de vreo cativa ani si sta asa de frumos sus pe dulap langa alte aparate nefolosite! :) Asa ca mi-am propus sa folosesc din cand in cand tot ce am acolo ca sa nu se supere ca stau nefolosite. Si am inceput cu aceste wafe, umplute cu dulceata buna de capsuni din gradina parintilor mei.
Avem nevoie de:
- 100 gr unt
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 8 linguri faina
- 150 ml lapte
- un varf cutit sare
- gem de capsuni
- Extra: frisca
Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare.
Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel.
La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Incingem aparatul de wafe si prajim aprox 8 wafe din compozitia de mai sus.
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 8 linguri faina
- 150 ml lapte
- un varf cutit sare
- gem de capsuni
- Extra: frisca
Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare.
Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel.
La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Incingem aparatul de wafe si prajim aprox 8 wafe din compozitia de mai sus.
Putem decupa inimioarele si sa le suprapunem, ungand fiecare inimioara cu un start de gem.
Deasupra ornam cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu