Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Turta dulce

Turta dulce 2

Nu puteam intampina Craciunul fara turta dulce. Anul trecut a fost prima mea experienta cu turta dulce si am promis ca o sa fac in fiecare an chiar daca asta inseamna sa imi dedic aproape o zi intreaga. Sunt foarte incantata de padurea mea de braduti din turta dulce :) 
Avem nevoie de :
- 100 gr miere
- 150 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de lapte
- 1 ou
- un varf cutit sare
- o lingurita si jumatate mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir – toate macinate)
- 400 gr faina
Pt ornat: zahar pudra, zeama de lamaie, bombonele colorate

Mixam untul cu mierea si zaharul pudra. Adaugam sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte, mixul de condimente si oul batut. Omogenizam toate acestea apoi adaugam treptat faina.
Framantam pe masa de lucru pana incorporam toata faina.
Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte.
Inainte de a intinde aluatul lasam sa revina la temperatura camerei.
Tapetam masa de lucru cu faina si presaram faina si deasupra aluatului care urmeaza a fi intins. Intindem cu grija pentru ca este lipicios.
Decupam formele dorite si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 8-10 minute.
Bradutii mari i-am decupat cu un cutit.
Dupa ce s-au racit trecem la ornat.
Amestecam cateva linguri de zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie si amestecam bine. (repetam aceasta actiune de mai multe ori; nu facem o cantitate mare de glazura pentru ca se intareste). Glazura trebuie sa fie usor lichida numai buna de uns.
Dupa ce ungem formele cu glazura presaram pe ele bombonele colorate.
Turta dulce o pastram in cutie metalica. Sunt mai bune dupa cateva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu