Tort cu crema de vanilie si ananas
Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- ½ cana de zahar
- 1 praf de copt
- 3 linguri faina
- 1 lingura si ½ cacao
- 1 lingurita esenta de rom
Pentru crema:
Pentu ornat:- 550 ml lapte
- 7 linguri faina
- 6 linguri de zahar
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
- 2 linguri limoncello
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
- ananas din compot
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
- 80 gr ciocolata cu lapte
- bombonele albastre decorative
- 1 lingurita cacao
Mod de preparare:
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu zaharul pana acesta din urma se topeste.
Adaugam esenta, praful de copt, apoi faina cernuta.
La final incorporam cacaoa pe care o trecem si pe ea prin sita.
Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem compozitia blatului.
Bagam tava in cuptorul incins, la o temperature portivita.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.
Crema:
Intr-un bol punem zaharul, faina, putin din lapte si amestecam pana obtinem o crema subtire si fara cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot punem in fir subtire amestecul de faina.
Amestecam continuu pe foc si cand devine ca o budinca o luam de pe foc.
Punem coaja rasa de lamaie, acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema, adaugam mascarponele, zaharul pudra vanilat, limoncello si esenta.
Mixam la o viteza mica pana sunt bine incorporate toate ingredientele.
Gelatina o hidratam in 100 ml de apa timp de 10 minute, apoi o topim pe baie de aburi, o punem peste in crema de vanlie si amestecam bine.
Punem prima foaie de blat pe un platou (daca nu e foarte pufos blatul il puteti insiropa putin, la mine nu a mai fost cazul), iar un jur un inel detasabil.
Punem cam un sfert din crema, asezam cateva cubulete de ananas, apoi iar crema (mai pastram cam un sfert).
Ornat:
Am pregatit mai intai ornamentele din bombonele si ciocolata.
Ciocolata am rupt-o bucatele si am topit-o.
Intr-o forma de inimioare de la bomboane Milka, am pus pe margini bombonele decorative albastre, peste ciocolata topita si le-am dat la frigider pana s-au intarit bine.
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra vanilat pana se intareste.
Scoatem inelul detasabil de la tort dupa ce crema s-a intarit, imbracam marginile cu frisca apoi cu un pieptene de bucatarie trasam niste linii, mai facem cateva moate deasupra si ornam cu bomboanele pregatite mai sus din ciocolata.
Mixam putina frisca cu cacaoa si cu aceasta scriem "La multi ani !"...
Mixam putina frisca cu cacaoa si cu aceasta scriem "La multi ani !"...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu