SALATA DE CARTOFI NOI
Nu doar in calendare a sosit primavara, ci si in frigiderul meu. Multe, multe legume de sezon combinate in retete delicioase, ne-au incantat privirile si papilele gustative in acest inceput de martie. Am dat startul cu aceasta salata incredibil de buna, apoi un drob de legume si alte cateva, unele care s-au papat atat de repede, incat n-am avut timp nici sa le fotografiez.
Ingrediente:
- - 1 kg. cartofi noi,
- - 3 linguri de chives tocat,
- - 1 lingura marar tocat,
- - 5 ridichi,
- - 125 gr. iaurt gras, de preferinta grecesc; eu nu am avut, asa ca a mers de minune si Danone Cremosso,
- - 1 lingurita mustar Dijon,
- - 2 linguri de crema de branza tartinabila,
- - 3 linguri ulei de masline,
- - sare si piper.
Spalam bine cartofii si-i fierbem in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii taiem cubulete si ii lasam sa se raceasca, timp in care preparam dressingul.
Intr-un bol omogenizam iaurtul, mustarul, branza tartinabila, uleiul de masline, sare si piper.
Peste cartofii reci adaugam ridichile feliate, chives si mararul tocate si dressingul. Amestecam usor si putem servi!
Atat de simplu de preparat incat nu prea am avut prea mult de scris. Ce-i drept, nici eu nu m-am avantat in explicatii inutile.
Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu