Red velvet cheesecake
Mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut pe site-ul Wilton si nu m-am lasat pana nu l-am vazut in farfurie la mine :)))
Mai pe romaneste este o tarta cu branza, multicolora. Are o baza crocanta de biscuiti, neagra si doua straturi de branza rosu si alb.
Este un deliciu si are un aspect tare frumos, este de efect. Daca doriti sa va surprindeti musafirii sau pe cei dragi cu ceva, aceasta tarta este o alegere buna.
Va invit la degustat!
Reteta:
avem nevoie de:
pt baza neagra de biscuiti:
- 150 gr unt nesarat
- 300 gr biscuiti cu cacao
- 2 pachete biscuti Oreo
pt. umplutura
500 gr crema de branza
200 ml smantana lichida
6 lg zahar pudra
4 oua
6 linguri faina
90 gr ciocolata alba (o tableta)
1 varf cutit colorant pudra
1 lgta extract vanilie
pr ornat
ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
Mod de preparare:
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.
Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.
Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.
Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.
Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.
Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.
Este un deliciu.
Mai pe romaneste este o tarta cu branza, multicolora. Are o baza crocanta de biscuiti, neagra si doua straturi de branza rosu si alb.
Este un deliciu si are un aspect tare frumos, este de efect. Daca doriti sa va surprindeti musafirii sau pe cei dragi cu ceva, aceasta tarta este o alegere buna.
Va invit la degustat!
Reteta:
avem nevoie de:
pt baza neagra de biscuiti:
- 150 gr unt nesarat
- 300 gr biscuiti cu cacao
- 2 pachete biscuti Oreo
pt. umplutura
500 gr crema de branza
200 ml smantana lichida
6 lg zahar pudra
4 oua
6 linguri faina
90 gr ciocolata alba (o tableta)
1 varf cutit colorant pudra
1 lgta extract vanilie
pr ornat
ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
Mod de preparare:
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.
Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.
Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.
Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.
Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.
Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.
Este un deliciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu