Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

marți, 1 octombrie 2013

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)
    O prajitura usor de facut, numai buna pentru zilele de post, si nu numai, in care avem sau nu  musafiri.


  Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb

   Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  •  fulgi de migdale


   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
 

 5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min.  Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6.  Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
  


 




7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
 Enjoy! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu