Pateuri cu piept de pui si crema de branza
Niste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la scoala!
Ingrediente:
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite.
Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente.
Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper.
Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.
Presaram faina pe masa de lucru.
Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza.
Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.
Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.
Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac.
Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute.
Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!
Ingrediente:
- 600 gr aluat foietaj
- 1 piept de pui mic dezosat
- 300 gr branza de vaci
- 1 lingura unt
- 2 linguri samntana
- 1 lingura parmezan ras
- marar verde
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 ou
- mac
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite.
Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente.
Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper.
Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.
Presaram faina pe masa de lucru.
Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza.
Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.
Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.
Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac.
Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute.
Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu