Care va este micul dejun preferat in weekend? Eu pot sa afirm ca omleta ( cu tot felul de legume si branzeturi ) este favorita mea. As mai pune si sandwich-urile calde, dar parca tot ar veni pe locul doi :)
Asadar in fiecare weekend, in special sambata, prepar fie sandwich-uri fie omleta....asa ca si pentru un mic dejun sanatos, pentru ca dup-aia ne asteapta o gramada de treaba care solicita energie.
Azi va prezint una din combinatiile mele favorite: omleta cu spanac, cascaval si seminte de pin. Un adevarat rasfat cu buna dimineata :P Reteta nu este complicata, nici nu tebuie sa fie, pastram efortul pentru mai tarziu ;)
Ingrediente
3 oua
50 gr cascaval (de casa am avut eu)
cateva frunze de spanac - dupa plac
sare
piper
nuscoara
1 lingura seminte de pin
Timp de preparare: 10 min. Timp de coacere: 6-8 min.
Frunzele de spanac se spala bine si se oparesc pentru cateva minute, apoi se scot pe un fund de lemn si se taie marunt. Daca aveti spanac congelat atunci trebuie decongelat in prealabil si cam atat :)
Cascavalul se taie felii subtiri. Se pregatesc si semintele de pin.
Se toarna jumatate de compozitie in tava si se lasa pe foc 2-3 minute, pana se poate desprinde din tava ca o clatita, dupa care se intoarce si se mai coace un minut si pe cealalta parte, apoi se transfera pe o farfurie.
In ouale ramase adaugam spanacul si semintele de pin. Le turnam in tigaie si coacem omleta 2-3 minute pe o parte. O intoarcem ca pe o clatita, punem feliile de cascaval pe toata suprafata iar peste ele punem omleta pusa deoparte (cea simpla). Coacem 1-2 minute, pana cand cascavalul se topeste putin. Oprim focul si mai lasam 1 minut in tava, dupa care se poate rasturna pe o farfurie si servi cu pofta.
E o bunatate, merita incercata...o reteta foarte sanatoasa si consistenta. Din cantitatile de mai sus ies 2 portii jumatate :). Tava pe care am folosit-o eu pentru omleta avea diametru de 23 cm.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu