Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 350 ml lapte
- 150 ml ulei
- 2 linguri cu varf cacao
- 340 gr faina
- coaja rasa de portocala
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 canita miez de nuca
- 1 cana de cafea preparata
- 300 gr ciocolata cu lapte
- 5-6 linguri lapte
- 200 ml frisca lichida
- bombonele decorative
Nucile le taiem marunt cu un cutit.
Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.
Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.
Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.
La final punem miezul de nuca tocat.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.
Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.
Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.
Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.
Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.
Le dam la rece si sunt numai bune de servit.
Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!
Sursa de inspiratie Multumesc Miha pentru reteta blatului!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu