Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

marți, 8 octombrie 2013

MINI TARTE CU CREMA DE CIOCOLATA SI BEZEA DE NUCI

Ca sa mai schimb subiectul 'chec' am facut aceste tarte mini de altfel si ele...ca tare de mult imi doream eu niste tarte ciocolatoase. Dorinta mi-a fost indeplinita, si am reusit sa fac niste tarte ciocolatoase foc, cu o crema nu prea dulce, insa intensa, si o bezea dulce si crocanta cu nuci prajite si macinate.
Vai ce a iesit!!! O nebunie, si imi pare rau ca trebuie sa prezint reteta asta in post...pentru ca e pericol nu gluma.

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Aluat - Pate sucre
130 gr faina
50 gr unt
40 gr zahar pudra
1 ou
1 praf sare

Crema de ciocolata
3 galbenusuri
80 gr zahar brun + 2 linguri
50 ml lapte
80 gr ciocolata neagra
100 gr unt

Bezea de nuci
3 albusuri
120 gr zahar alb fin
100 gr nuci

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min.

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Pentru aluat am folosit o reteta de pate sucre din cartea mea preferata cu produse de patiserie a lui Michel Roux, aluat care l-am mai folosit si la tarta mea ciocolatoasa cu zmeura.

Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole.


Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma.

Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam.

Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea.

Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam.


Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule - fara mixer de data asta.

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor.

Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei...cand e pofta mai mare :)

Enjoy! 

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu