Lemon Cranberry Muffins
Aceste briose le-am facut cu ceva timp in urma si sunt foarte usoare, necostisitoare si rapide. Sunt numai bune la micul dejun sau cand avem pofta de un snack.
Fulgii de migdale le fac un pic crocante si bineinteles mai aratoase
. Daca nu avem merisoare putem folosi si alte fructe confiate dar taiate bucatele mici.
Inimioarele le-am facut in ideea ca vine Sf. Valentin, chiar mi-am cumparat o forma de briose din silicon cu inimioare si am facut si din acestea.
Ingrediente: (am folosit ca unitate de masura o cana gradata de 250 ml)
2 cani faina alba
1 cana si 1/4 zahar
3/4 cana lapte dulce
2 oua
1/4 cana zeama de lamaie
1 lingurita praf de copt
1/2 cana ulei
un praf de sare
1 cana merisoare confiate (uscate sau chiar proaspete)
fulgi de migdale (optional)
Mod de preparare:
Modul de preparare este foarte simplu.
In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron.
In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul, laptele, zeama de lamaie si praful de sare si amestecam bine pana se incorporeaza.
Punem in ploaie faina cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem si merisoarele (cranberries) si apoi turnam in forme de briose in care am pus cate o hartiuta speciala. Daca avem forma de silicon nu mai avem nevoie de hartiute. Deasupra punem fulgi de migdale.
Coacem la foc mediu pana cand se rumenesc usor. Incercam cu un betisor si daca va iesi curat inseamna ca sunt gata.
Sunt foarte gustoase si merg super langa o cafea 
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu