Nu am uitat in ce anotimp suntem, chiar deloc....si tocmai pentru ca inca se mai gaseste dovleac prin piete m-am hotarat sa va prezint bunatatea asta de inghetata. Vara...de unde sa mai luam dovleac?? Asa ca uitati de frigul de afara si rasfatati-va cu o inghetata delicioasa.
Ingrediente
350 gr piure de dovleac copt
200 ml lapte de cocos
300 ml lapte condensat
50 gr miere
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri zahar pudra
50 gr nuci taiate grob
200 ml smantana grasa
Timp de preparare: 20 min. Timp de congelare: 4h Nr. portii: 10
Luam o bucata buna de dovleac, o taiem felii poitivite si o punem la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora. Dupa ce s-a copt frumos dovleacul nostru cantarim 350 grame de pulpa si o facem piure cu blenderul.
Peste piureul de dovleac turnam laptele condensat, mierea, laptele de cocos, esenta de vanilie si amestecam bine. Pentru operatiunea aceasta avem nevoie de tel, nimic mai mult.
Separat mixam smantana impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine cremoasa, nu e nevoie sa o batem 'bat'. Incorporam usor smantana in amestecul de dovleac, apoi punem si nucile taiate grob.
Turnam toata compozitia intr-o cutie/caserola/forma termorezistenta si o bagam la congelator (sau la masina de inghetata cine are). De 3-4 ori, la distanta de 30-40 minute, scoatem recipientul din congelator si mixam bine ca sa spargem acele de gheata. Lasam la congelator minim 4 ore apoi o putem savura.
Se poate servi cu dulceata de nuci verzi, este dementiala!!! Nici prea dulce, nici prea incarcata...ci plina de arome grozave. O incearca cineva?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu