Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 13 octombrie 2013

Crema de mascarpone si ciocolata

Crema de mascarpone si ciocolata

     Stiti deja ca nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala, azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

    Ingrediente
  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone

   Cum procedam:
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa seracoreasca complet.
4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata. 
5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).

  Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

 Nota!
 Folositi ciocolata de calitate.
 Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu