Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

joi, 10 octombrie 2013

BROWNIE CUPCAKES CU MENTA SI CAPSUNE

O reteta super buna care vine ca raspuns la provocarea Bucatar curajos data luna aceasta de Ioana prin alegerea acestui delicios brownie cu menta. Pentru ca mai aveam eu pe blog o reteta de brownies cu menta m-am gandit sa-i schimb putin infatisarea si denumirea :) Si uite asa am ajuns la 'brownie cupcakes cu menta si capsune'.

Cum adica 'brownie cupcakes'? Stiu ca suna ciudat dar am o explicatie foarte buna pentru aceasta denumire. Am facut brownies in forma de cupcakes, am adaugat un topping delicios de frisca, apoi sos de ciocolata si capsune. Asadar au rezultat niste cupcakes delicioase cu blat de brownie, ciocolatoase cum imi plac mie ;)

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Ingrediente
85 gr unt
80 gr cioco cu menta
80 gr zahar brun
1 ou
2 linguri crema whisky
75 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
capsune

Sos
50 gr ciocolata neagra cu menta
2 linguri smantana grasa

Decor 
100 ml smantana pentru frisca
1/2 lingurita zahar pudra vanilat
Capsune

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25-30 min. Nr. portii: 9

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Eu am injumatatit cantitatile pentru brownie din reteta Ioanei si am schimbat sosul de menta. Sper sa nu fie cu suparare :)


Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.

Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam usor. 


Pregatim 9 forme de cupcakes - eu am avut inimioare si floricele din silicon, sunt foarte bucuroasa de achizitionarea lor!!!

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Distribuim uniform compozitia in formele de cupcakes, si in mijlocul fiecareia punem o capsuna. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, cand este incins introducem tava si coacem cupcakes pentru 25-30 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca prea tare.

Pentru sos topim la foc mic ciocolata cu menta impreuna cu smantana. Omogenizam si apoi trecem la frisca, pe care o batem usor (nu bat) cat sa prinda consistenta impreuna cu zaharul vanilat.

Brownie cupcakes cu menta si capsune

Datorita capsunelor, aceste cupcakes vor iesi cu un mic gol in mijloc, dar stiti ce m-a bucurat treaba asta!?? Am zis ca au iesit perfect, adancitura din mijloc e numai buna pentru a fi umpluta cu sos din belsug. Si asa a si fost.

Umplem fiecare cupcake cu sos, turnam mai mult ca sa cada si pe laterale, punem cate o lingurita de frisca si ornam cu capsune - congelate au fost ale mele, dar cred ca se vede :P

Brownie cupcakes cu menta si capsune

A doua zi au fost si mai bune. Sosul s-a intarit, si s-a transformat intr-o crema delicioasa!!! Cat de bune au fost? Super bune, ca le-as si putut manca pe toate odata :D
Oricum am mancat vreo 3-4 bucati, dar sa nu mai spuneti la nimeni :))

Enjoy!!!

Brownie cupcakes cu menta si capsune


Brownie cupcakes cu menta si capsune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu