Ingrediente
400 gr foietaj
150 gr nuca macinata
100 gr gem
1 lingura zahar brun
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura rasa cacao
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min. Nr. portii: 8
Foietajul (lasat la dezghetat in frigider peste noapte, sau cateva ore la temperatura camerei) il intindem putin. Il taiem in 8 patrate/dreptunghiuri.
Nuca macinata o amestecam cu lingura de cacao. Adaugam gemul (de prune am folosit eu, 100% natural) si zaharul apoi amestecam cu spor :)
Punem cate o lingura/doua pe fiecare bucata de aluat. Ridicam lateralele (doua din ele) si le unim la mijloc, apasam usor.
Cuptorul il preincalzim la 200 grade. Tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt. Punem fiecare strudel cu 'cusatura' in jos in tava. Ungem cu ulei si crestam usor fiecare bucata.
Dam la cuptor pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 190 de grade si lasam strudelele la cuptor pana cand sunt frumos rumenite. Atentie sa nu le ardeti :P
Pudram cu zahar si servim cu pofta.
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu