Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 29 septembrie 2013

Strudel cu mere de post

Un nou dulce de post, simplu si taaare rapid de facut. Ca a fost bun nici nu se mai pune problema. A fost grozav! Savurat cu mare placere si laudat de toata lumea :) Nu stiu care a fost secretul, poate modul in care am combinat ingredientele...poate foietajul crocant, poate toate la un loc. Eu va recomand sa-l incercati, merge bine si pentru mofturosi.

Strudel cu mere de post
Ingrediente
400 gr foietaj
1 kg mere
1 lingura unt de cocos
3 linguri zahar brun
100 gr prune uscate
50 gr nuca de cocos
1 praf scortisoara
ulei si zahar pt uns

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr. portii: 8

Strudel cu mere de post

Foietajul il lasam la dezghetat peste noapte in frigider.
Merele le spalam bine, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Incingem o tigaie antiaderenta. Punem untul de cocos, merele rase si zaharul brun. Lasam pe foc pana cand lichidul lasat de mere s-a evaporat complet. Luam merele de pe foc si apoi adaugam scortisoara, nuca de cocos si prunele uscate taiate marunt. Amestecam bine si ne abtinem sa nu dam gata toata umplutura...inainte de a o folosi in scopul pentru care a fost facuta :)

Foietajul il intindem usor, depinde de cat de gros vreti sa fie aluatul in strudel. Eu l-am intins bine, ca asa imi place mie...sa fie crusta mai subtire si crocanta. 

Strudel cu mere de post

Impartim foietajul in 4 bucati drentunghiulare. Fiecare bucata o impartim imaginar in 3, iar in partea din mijloc punem umplutura. Celelalte parti le taiem fasii, si le aducem alternativ peste umplutura. Procedam la fel cu fiecare bucata. Luam cu grija bucatile si le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare strudel cu putin ulei si presaram zahar deasupra.

Strudel cu mere de post

Preincalzim cuptorul la 200 de grade iar cand este incins introducem tava. Coacem strudelul pentru aproximativ jumatate de ora, pana cand este rumenit usor deasupra. Scoatem tava din cuptor si lasam strudelul la racit, abia apoi il presaram cu zahar pudra din abundenta si putem servi cu maaare pofta.

Enjoy!


Strudel cu mere de post


Strudel cu mere de post

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu