Ingrediente
400 gr foietaj
1 kg mere
1 lingura unt de cocos
3 linguri zahar brun
100 gr prune uscate
50 gr nuca de cocos
1 praf scortisoara
ulei si zahar pt uns
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr. portii: 8
Foietajul il lasam la dezghetat peste noapte in frigider.
Merele le spalam bine, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Incingem o tigaie antiaderenta. Punem untul de cocos, merele rase si zaharul brun. Lasam pe foc pana cand lichidul lasat de mere s-a evaporat complet. Luam merele de pe foc si apoi adaugam scortisoara, nuca de cocos si prunele uscate taiate marunt. Amestecam bine si ne abtinem sa nu dam gata toata umplutura...inainte de a o folosi in scopul pentru care a fost facuta :)
Foietajul il intindem usor, depinde de cat de gros vreti sa fie aluatul in strudel. Eu l-am intins bine, ca asa imi place mie...sa fie crusta mai subtire si crocanta.
Impartim foietajul in 4 bucati drentunghiulare. Fiecare bucata o impartim imaginar in 3, iar in partea din mijloc punem umplutura. Celelalte parti le taiem fasii, si le aducem alternativ peste umplutura. Procedam la fel cu fiecare bucata. Luam cu grija bucatile si le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare strudel cu putin ulei si presaram zahar deasupra.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade iar cand este incins introducem tava. Coacem strudelul pentru aproximativ jumatate de ora, pana cand este rumenit usor deasupra. Scoatem tava din cuptor si lasam strudelul la racit, abia apoi il presaram cu zahar pudra din abundenta si putem servi cu maaare pofta.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu