O noua luna, o noua provocare dulce in cadrul proiectului Bucatar curajos. De data aceasta Corina (Pofta vine gatind) ne-a pus la incercare cu o prajitura morcoveata. M-am bucurat cand am vazut reteta, tocmai pentru ca imi doream sa incerc si eu o 'prajitura cu morcovi' de multa vreme. Corina mi-a venit in ajutor si mi-a oferit o reteta buna de tot, care merita salvata. Morcovul (care nu se simte la gust) a oferit o textura mai densa, iar scortisoara in combinatie cu crema de branza a fost o nebunie :D
Mi-am permis sa fac cateva modificari la reteta, mici la blat...dar mai mari la decor. Corina a facut o glazura din mascarpone, dar eu am ales sa fac o crema. Asadar am renuntat la untul si laptele din glazura, am adaugat un picut de smantana pentru frisca si mi-a iesit o crema minunata.
Din pacate, fiind in fuga de timp, nu am reusit sa-i dau un aer mai festiv si nici nu i-am facut o prezentare asa cum as fi vrut, insa a fost grozav de buna si chiar merita incercata. Multumesc Corina pentru propunerea aceasta super delicioasa!!
3 oua
3 morcovi
4 linguri pline cu varf de faina
80 ml ulei
3 linguri rase zahar
1/2 lingurita scortisoara
1/2 plic praf de copt
1/3 lingurita sare
Crema
200 gr mascarpone
50 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min. Nr. portii: 8
Ouale le batem (cu telul ) impreuna cu zaharul pana devin usor spumoase. Adaugam morcovii razuiti si uleiul.
Intr-un vas separat punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt si amestecam usor. Punem ingredientele uscate peste compozitia cu oua si omogenizam usor.
Tapetam fundul unei tavi de diametru 18cm cu hartie de copt si ungem lateralele cu unt, apoi presaram faina. Scuturam tava de orice surplus de faina. Incalzim cuptorul la 170 de grade.
Turnam compozitia in tava si nivelam, apoi dam la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Pentru crema, va spun ce am facut eu...ca sa nu mai murdaresc doua vase :P Am mixat impreuna mascarpone cu frisca si zaharul, pana am obtinut o crema pufoasa. In mod normal le-as fi mixat separat, dar pentru ca ma grabeam (aveam vreo 4 oale pe foc) am ales varianta scurta. Si...cu toate acestea, crema a iesit buna de tot, nici prea tare, nici prea moale.
Pentru asamblare nu este mult de lucru. Punem jumatate de crema intre sectiunile de blat, iar cealalta jumatate o punem deasupra. Dam prajituria la rece pentru 1-2 ore iar apoi putem sa o portionam dupa preferinta.
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu