Bulgurul se face destul de usor, iar in combinatie cu legume este tare bun.
Ingrediente
1 cana grau bulgur
2 morcovi medii
1 ceapa mare
2 cartofi medii
1 lingura ulei masline
1/2 ceasca suc de rosii picant
3 cani apa
sare
piper
o lingurita legume uscate
castraveti murati
patrunjel verde proaspat
Ceapa (uscata) o taiem marunt. Incingem o tigaie antiaderenta si punem o lingura de ulei de masline. Calim usor ceapa pana cand devine moale si sticloasa. Morcovii ii taiem marunt si-i punem peste ceapa. Lasam 1-2 minute la calit, iar in caz de nevoie mai punem apa.
Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete mici. Punem cartofii in tigaie, o cana de apa si sucul de rosii apoi lasam legumele sa fiarba 5 minute la foc mic.
Adaugam bulgurul, si restul de apa (2 cani). Condimentam cu sare, piper si legume uscate dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana cand bulgurul s-a umflat frumos, si a absorbit aproape toata apa. Oprim focul, acoperim cu un capac si mai lasam sa stea 10-15 minute acoperit inainte de servire.
In momentul servirii putem sa presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat si/sau castraveti murati.
Este o mancare delicioasa, sanatoasa si consistenta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu