Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 29 septembrie 2013

Pilaf de Bulgur

Acest pilaf cred ca e printre ultimele retete 'de post' pe care am sa v-o prezint in acest post al Pastelui. Nu ca nu ar mai fi de aratat/facut, dar vreau sa va dau si cateva idei pentru masa de Paste, si pe acestea trebuie sa vi le arat pe rand...si din timp :) In functie de cum stau cu timpul am sa incerc sa le impart pe toate.
Bulgurul se face destul de usor, iar in combinatie cu legume este tare bun.

Pilaf de Bulgur

Ingrediente
1 cana grau bulgur
2 morcovi medii
1 ceapa mare
2 cartofi medii
1 lingura ulei masline
1/2 ceasca suc de rosii picant
3 cani apa
sare
piper
o lingurita legume uscate
castraveti murati
patrunjel verde proaspat

Pilaf de Bulgur

Ceapa (uscata) o taiem marunt. Incingem o tigaie antiaderenta si punem o lingura de ulei de masline. Calim usor ceapa pana cand devine moale si sticloasa. Morcovii ii taiem marunt si-i punem peste ceapa. Lasam 1-2 minute la calit, iar in caz de nevoie mai punem apa.

Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete mici. Punem cartofii in tigaie, o cana de apa si sucul de rosii apoi lasam legumele sa fiarba 5 minute la foc mic.

Adaugam bulgurul, si restul de apa (2 cani). Condimentam cu sare, piper si legume uscate dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana cand bulgurul s-a umflat frumos, si a absorbit aproape toata apa. Oprim focul, acoperim cu un capac si mai lasam sa stea 10-15 minute acoperit inainte de servire.

Pilaf de Bulgur

In momentul servirii putem sa presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat si/sau castraveti murati.
Este o mancare delicioasa, sanatoasa si consistenta.

Pofta buna! 

Pilaf de Bulgur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu