Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

miercuri, 25 septembrie 2013

INGHETATA CU MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE

INGHETATA CU MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE
               Ce poate fi mai racoritor pentru o zi calduroasa de mai, decat un astfel de deliciu de inghetata. Ma tot gandesc la ea de vreo doua zile, iar astazi, de cum m-am trezit, mi-am pus ideea in practica.
               Super simplu de preparat, nici cel mai incepator dintre bucatari nu are cum sa dea gres cu o astfel de inghetata. Nu am aparat din acela de preparat inghetata (desi mi-l doresc), asa ca am lasat-o in congelator cateva ore bune. Singura problema a fost s-o salvez de Lucian care ar fi mancat inghetata neinghetata. I-am dat o lingura, doua, trei din crema aceea delicioasa, dar el nu se mai oprea. Asa ca pentru a ne usura asteptarea, am tras o fuguta la plaja. Ne-am bronzat putin, am tras o raita si prin magazinele de prin Mamaia si cand ne-am intors acasa am inceput pranzul cu desertul.
                Lucian mi-a facut o super declaratie si anume ca inghetata mea a fost mai buna decat cea din gelateriile italiene :-) !!! Eeeeee, stiu ca glumeste! O inghetata mai buna ca in Italia n-am mancat nicaieri!
Gata, trec la reteta, ca v-am plictisit destul!
Ingrediente:
  1. - 250 gr. mascarpone,
  2. - 250 gr. fructe de padure (au am folosit congelate, ca-s mai accesibile in perioada asta, dar, daca va da mana,  puteti folosi proaspete),
  3. - 3 galbenusuri,
  4. - 3 linguri zahar,
  5. - 200 ml. frisca lichida.
            Decongelam fructele de padure si le pasam usor cu o furculita. Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, iar galbenusurile cu zaharul.
             Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si frisca si mai mixam putin.

Incorporam cu ajutorul unei spatule fructele de padure pasate.
Asezam compozitia intr-o caserola si o introducem in congelator pentru aproximativ 5 ore.

Am citit pe diverse site-uri ca inghetata ar trebui amestecata din jumatate in jumatate de ora, pentru a nu se forma aschii de gheata (asta, in cazul in care nu avem aparat de inghetata). Eu va asigur, ca nu am amestecat in ea deloc, si am fost super incantata de final – cremoasa, fina, racoritoare, delicioasa!

Pentru ca sunt sigura ca v-am facut pofta, priviti aici (pentru nu va pot spune gustati :-) )o lingurita numai pentru voi!!!

ENJOY!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu