Am facut acest aperitiv acum muuult timp si cum a avut mare succes la public m-am decis sa va
impartasesc reteta. Desi imaginile nu sunt tocmai graitoare musafirii au fost tare incantati de el. Sper sa va conving sa-l faceti. E simplu si tare bun!
Aluat
- 480 g faina + extra pentru intins
- 130 g telemea de vaca
- 250 ml suc de rosii
- 50 ml ulei
- 1 ou mediu
- 1 lgt ierburi de Provence
- 1/2 lgt anason
- 1/2 lgt sare
- 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet
Salata de telina
- 1 telina potrivita (800 g)
- 1 lg zeama de lamaie
- 1/4 lgt sare
- 4 catei de usturoi
- 100-150 g maioneza
Mod de preparare:
1. Amestecam toate ingredienele pentru aluat si framantam bine. Lasam sa se odihneasca 30 min (daca avem timp).
2. Preincalzim cuptortul la 200°C
3. Taiem aluatul in doua bucati egale pentru a lucra mai usor. Presaram masa de lucuru cu faina, intindem aluatul si il taiem in dreptunghiuri de 10-12 cm x 6 cm.
4. Punem dreptunghiurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem 10 min in cuptor.
5. Pentru salata curatam telina, o dam prin razatoarea cu gauri mici apoi o amestecam cu zeama de lamaie si cu sare. O lasam asa 5-10 min, apoi o stoarcem si o amestecam cu maioneza si cu usturoiul zdrobit.
6. Punem pe biscuitii (sau dreptunghiurile, cum vreti sa le ziceti) raciti salata de telina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu