Reţetă: Trufe de ciocolată cu unt de arahide
Ingrediente:
pentru primul strat – negresă- 230 grame unt (la temperatura camerei)
- 400 grame zahăr tos
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 grame de cacao
- 220 grame făină
- jumătate de linguriță de praf de copt (aproximativ jumătate dintr-un plic de 10 grame)
- un vârf de cuțit de sare
pentru al doilea strat – cremă cu unt de arahide
- 120 grame de unt (la temperatura camerei)
- 120 grame de unt de arahide (neîndulcit)
- 400 grame zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte
- 60 grame de unt de arahide (neîndulcit)
- 450 grame ciocolată de menaj
- 60 grame unt (la temperatura camerei)
- 2 linguri de smântână dulce (pentru frișcă)
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180ºC (foc mediu).
- Ungeți o tavă pătrată (cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă de 22 x 33 cm) cu puțin unt și tapetați cu hârtie de copt.
- Preparați primul strat:
- - Topiți untul într-o crăticioară și lăsați-l la răcit puțin.
- - Adăugați zahărul și amestecați până se topește (crăticioara nu este pe foc).
- - Separat, bateți ouăle împreună cu zahărul vanilat.
- - Amestecați praful de copt cu cacao, sare și făină într-un castron.
- - Încorporați treptat untul în ouăle bătute cu ajutorul unui tel.
- - Încorporați amestecul de făină cu cacao în masa lichidă.
- - Turnați amestecul în tavă și nivelați.
- - Introduceți la cuptor pentru 20-25 de minute.
- - Scoateți tava și lăsați să se răcească complet (în tavă).
- Preparați al doilea strat:
- - Amestecați cu mixerul untul cu untul de arahide, zahărul și câteva linguri de lapte.
- - Întindeți amestecul într-un strat uniform peste blatul de negresă complet răcit.
- - Introduceți tava la rece pentru minim 30 de minute pentru a permite celui de al doilea strat să se solidifice.
- Preparați al treilea strat:
- - Topiți ciocolata în bain marie (baie cu aburi).
- - Adăugați untul, untul de arahide, zahărul și smântâna dulce. Amestecați.
- - Turnați amestecul în tavă într-un strat uniform și reintroduceți tava la rece pentru 45 de minute.
- Scoateți tava de la rece și scoateți prăjitura.
- Tăiați prăjitura în pătrățele cu ajutorul unui cuțit înmuiat în apă fierbinte și șters.
Timp de gătire: 1 oră
Porții: 24 bucăți
Dacă folosiţi ciocolată amăruie, creşteţi cantitatea de zahăr pentru ultimul strat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu