Ingrediente
100 ml apa
160 gr zahar
120 gr unt
270 gr lapte praf
40 gr cacao neagra
1 lingurita esenta de cafea
4-5 linguri dulceata de capsune
2 foi mici de napolitana
Rafaello
60 gr unt
80 gr smantana grasa
90 gr zahar
1 foaie napolitana
130 gr lapte praf
80 gr nuca de cocos
Pregatim mai intai crema rafaello. Zdrobim foaia de napolitana. Punem peste ea nuca de cocos, zaharul si laptele praf si amestecam. Adaugam untul topit si smantana si incepem sa amestecam/framantam pana cand obtinem o compozitie omogena. Lasam deoparte.
Punem cele doua foi de napolitana una langa alta, unindu-le pe partea mai lunga. Sau...puteti folosi o foaie mare de napolitana si atat. Ungem napolitana cu gemul de capsune.
Trecem apoi la ciocolata de casa. Laptele praf il cernem impreuna cu cacaoa. Punem apa si zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba cronometram 7 minute. Atat vom lasa siropul la fiert. Oprim focul si adaugam untul, amestecam bine apoi adaugam esenta de cafea. Turnam siropul peste laptele praf si amestecam energic pana obtinem o crema.
Turnam crema de ciocolata peste napolitana si nivelam cu ajutorul unui cutit. Crema rafaello o rulam intr-un sul de dimensiunea foii de napolitana si o asezam intr-un capat al napolitanei peste crema de ciocolata. Incepem sa rulam, cu grija si apasand mereu, din capatul unde am pus compozitia de rafaello. Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi este perfecta pentru a fi taiata, dar neaparat in portii cat mai mari pentru ca este delicioasa. Nenumarate arome s-au intalnit in aceasta rulada de ciocolata si au dat nastere unui desert grozav, de care nu te poti satura usor. Are cineva dubii?
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu