Stiam ca ei ii plac prajiturile simple, fine, pufoase si cu fructe...asadar am ales special aceasta reteta. E o prajitura ce se face chiar rapid iar rezultatul e mai mult decat delicios. Merge perfect si langa cafeluta de dimineata dar si langa o cana de iaurt seara.
Ingrediente
2 cani faina
1/2 plic praf de copt
1/3 lingurita sare
60 gr unt
1 ou mare
1/2 cana lapte
1/2 cana zahar
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie
300 gr zmeura
Crocant
1/3 cana migdale
1/4 cana faina
1/3 cana zahar
40 gr unt
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12-16
Prima data pregatim crocantul. Migdalele le punem la robot si le macinam, dar nu foarte fin. Peste migdale punem zaharul, faina si untul si amestecam. O sa obtinem un aluat nisipos pe care il dam la rece pana pregatim prajitura.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si ungem o tava de dimensiuni 22-24 cm cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Zmeura o spalam sub jet de apa si apoi o lasam la scurs.
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine pufos si cremos. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa.
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt.
Peste crema de oua si unt punem jumatate din faina si mixam la viteza mica. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte si iar mixam pana la omogenizare. Procedam la fel si cu celelalte 'jumatati'. La final adaugam zeama de lamaie si extractul de vanilie si omogenizam usor.
Turnam compozitia in tava si din loc in loc punem zmeura (pe care o apasam usor in aluat) pana cand terminam intreaga cantitate. Deasupra presaram crocantul astfel incat sa fie distribuit uniform pe intreaga suprafata.
Punem prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam 10 minute in tava la racorit, apoi o scoatem pe un gratar si o lasam pana la racirea completa. Acum putem sa o portionam dupa preferinta si sa o savuram in liniste, alaturi de o prietena, sau de un prieten ;)
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu