Precizez din start ca nu voi publica nici un comentariu in care veti arunca cu pietre si ma veti critica ca am folosit creme la plic! Nu va plac nu va obliga nimeni sa faceti prajitura, nici eu nu sunt adepta lor insa le folosesc , chiar daca destul de rar, iar da data asta rezultatul a fost atat de minunat incat chiar nu mai conteaza! Cei care au incercat-o stiu ce spun!
O prajitura ce a facut furori acum cativa ani pe forumurile si blogurile culinare! Eu am ales sa ma inspir dupa reteta Gabrielei Cara iar rezultatul a fost de nota 10 cu plus!
Ingrediente:
pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolata
pentru crema:
400 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 plicuri Creme Ole de vanilie
pentru glazura:
3 linguri zahar
3 linguri apa
150 gr unt
150 gr ciocolata
3 linguri coniac
Mod de preparare
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Cat se raceste blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.
Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare. Daca seviti si copiilor pastrati deoparte cateva linguri de glazura fara coniac.
Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte. Eu am taiat prajitura imediat dupa ce am facut-o asa ca sectiunea lasa de dorit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu