Nu este grea, nu incarca simturile...este potrivita pentru orice zi - fie ea de vara, fie de iarna.
Si pentru ca aceasta prajitura se potriveste perfect cu tema aleasa in cadrul provocarii Dulce Romanie, am sa o trimit repede Simonei.
Crusta
100 gr unt
200 gr biscuiti integrali
100 gr nuca macinata
Umplutura
1 kg crema de branza
250 gr mascarpone
230 gr zahar
1 praf de sare
1 cana smantana
5 oua mari
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie
100 gr curd de capsune
Topping
frisca
capsune
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 70 min.
Macinam fin nuca si biscuitii. Topim untul la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si nuca si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem amestecul de biscuiti la baza tavii, nivelam si apasam bine cu fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute, apoi o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit. Reducem focul la 160 de grade.
Pentru umplutura nu e greu deloc, asa cum e de obicei la cheesecake. In doi timpi si trei miscari ai o bunatate de prajitura gata :)
Crema de branza impreuna cu mascarpone si smantana le mixam timp de 1 minut. Adaugam zaharul si mai mixam 3 minute pana cand obtinem o crema fina si omogena. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam si praful de sare, sucul de lamaie si extractul de lamaie si mai mixam timp de maxim 1 minut.
Punem 1/3 din cantitatea de crema peste crusta. Din loc in loc punem cate o lingura de curd de capsune si incercam sa nivelam. Peste curdul de capsune punem crema ramasa si nivelam. Introducem prajitura in cuptor si o coacem timp de 60-70 de minute sau pana cand e rumenita deasupra dar centrul e inca moale.
Stingem focul si lasam prajitura la racit in cuptor. Dupa 2 ore o introducem la frigider si o lasam acolo preferabil peste noapte sau minim 6 ore.
A doua zi portionam prajitura in patratele de aceleasi dimensiuni. Ornam fiecare patrat cu o lingurita de strawberry curd, apoi o lingurita de smantana dulce iar deasupra punem o capsuna. Aranjam prajiturelele pe un platou si petrecerea poate sa inceapa.
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu