Fiindca se apropie sarbatoarea Inaltarii si e musai sa facem pasca, va propun o reteta de pasca fara
aluat. Portia facuta a fost destul de mare, cu toate acestea s-a ras la propriu de pe tava intr-o clipita.
aluat. Portia facuta a fost destul de mare, cu toate acestea s-a ras la propriu de pe tava intr-o clipita.
Ingrediente
- 1000 g branza proaspata
- 600 g ricotta
- 150 g fulgi de cocos
- 50 g lapte praf
- 4 oua
- 230 g iaurt gras/smantana
- 275 g zahar
- 165 g faina
- 65 g gris
- 1 lg esenta rom
Cum procedam
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical.
3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
4. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelam si introducem in cuptor 60 - 80 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la 210°C.
5. Scoatem din cuptor si lasam la racit in tava sau pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet o taiem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu