Originea acestei îngheţate, numită în engleză doar frozen banana (banană îngheţată) nu este pe deplin clarificată. Cert este că bananele îngheţate se regăsesc cam în toate zonele în care cresc aceste fructe, fie că e vorba de Jamaica sau de insulele din arhipelagul Tenerife, unde bananele decojite (fără glazură) se congelează şi se servesc ca atare..
Porţii: 4
Timp de preparare: 15 minute (plus 6 ore la congelator)
- 2 banane coapte
- 100 grame ciocolată menaj
- 4 linguri alune nesărate
- Puneţi pe foc un vas de bain marie (sau pur şi simplu o crăticioară deasupra unei oale cu apă).
- Rupeţi şi topiţi ciocolata în vas. Adăugaţi şi 2-3 linguri de apă sau lapte.
- Tocaţi alunele.
- Decojiţi bananele şi tăiaţi-le în jumătăţi.
- Înfigeţi în fiecare jumătate de banană (în partea cu tăietura) un băţ pentru îngheţată (sau o paleţică pentru amestecat cafeaua de la automate).
- Treceţi jumătăţile de banană prin ciocolata topită şi uşor răcită.
- Treceţi bananele în ciocolată prin alune.
- Introduceţi la rece (pe o farfurie) pentru 6 ore înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu