ingrediente:
- 6linguri zahar
- 6 oua
- 6linguri faina
- 200gr capsuni
- 3linguri cacao
- 1fiola esenta vanilie
- 1plic zahar vanilat
- 1plic praf de copt
- 1praf de sare
- 2linguri ulei
- 2linguri apa rece
- CREMA:
- 150gr iaurt de capsuni
- 3plicuri gelatina+3linguri apa rece+150ml apa
- 150ml frisca lichida
- 1plic intaritor de frisca
- 150gr branza ricotta
- 100gr zahar pudra
- GLAZURA:
- 150gr ciocolata de menaj
- 4linguri crema de vanilie(sau frisca lichida)
- 50gr unt
Mod de preparare reteta Deliciu cu capsuni si ciocolata
Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele.
Sepram ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si cernem apoi adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le adaugam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor.
Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul,cam 25minute.Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor,apoi scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartia copt de pe fundul blatului si il taiem in doua.
Gelatina o punem cu 3linguri de apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam restul de apa si punem la foc mic pana este pe punctul de a incepe sa fiarba si amestecam continuu.Lasam sa se racoreasca pana pregatim restul cremei.
Mixam iaurtul de capsuni cu zaharul pudra,apoi adaugam crema ricotta si amestecam bine.
Separat,batem frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste apoi o adaugam in crema de iaurt.La sfarsit,adaugam gelatina racorita putin,capsunile taiate si omogenizam bine totul.
Umplem blatul cu crema.
Topim ciocolata cu untul,apoi adaugam crema de vanilie sau frisca si amestecam bine.Turnam peste blat si lasam cateva ore sa se raceasca.
Sepram ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si cernem apoi adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le adaugam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor.
Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul,cam 25minute.Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor,apoi scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartia copt de pe fundul blatului si il taiem in doua.
Gelatina o punem cu 3linguri de apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam restul de apa si punem la foc mic pana este pe punctul de a incepe sa fiarba si amestecam continuu.Lasam sa se racoreasca pana pregatim restul cremei.
Mixam iaurtul de capsuni cu zaharul pudra,apoi adaugam crema ricotta si amestecam bine.
Separat,batem frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste apoi o adaugam in crema de iaurt.La sfarsit,adaugam gelatina racorita putin,capsunile taiate si omogenizam bine totul.
Umplem blatul cu crema.
Topim ciocolata cu untul,apoi adaugam crema de vanilie sau frisca si amestecam bine.Turnam peste blat si lasam cateva ore sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu