Sa nu credeti ca nu stiu face alte prajituri decat din astea simple cu fructe :), dar atat de mult imi plac si sunt atat de placute cu fructe care mai de care mai aromate incat nu am sa renunt la a face in continuare si a va aduce reteta pentru fiecare in parte. Prajiturile cu crema pot astepta pana la iarna, nu?. Daca ma razgandesc insa, o sa vedeti. Pana una alta va prezint checul meu pufos si umed, cu afine si un sos delicios de zmeura.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Avem nevoie de:
2 oua
80 gr zahar
175 gr faina
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1/2 plic praf de copt
un varf cutit de sare
4 linguri afine
Pentru uns tava: 1 lingura unt + 1 lingura zahar
Pentru sos: 2 linguri de zmeura + o lingura zahar
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar.
Turnam jumatate din compozitia pentru blat peste care punem cam 2 linguri de afine date prin faina. Peste afine turnam restul de compozitie si deasupra presaram alte 2 linguri de afine (pe acestea nu le-am mai dat prin faina)
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pregatim sosul: punem zmeura in mixerul vertical timp de 10 secunde. Punem piureul de zmeura intr-o sita si strecuram de samburi, apoi amestecam cu o lingura de zahar si punem pe foc pana se topeste zaharul. Turnam apoi sosul obtinut peste prajitura. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Feliem si servim cu o cana de ceai sau cafea.
Sa aveti un weekend asa cum va doriti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu