Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 19 august 2013

Budinca de dovlecei cu orez

Budinca de dovlecei cu orezDovlecelul este o leguma foarte apreciata la noi in casa, fie el pregatit sub forma de chiftelute, gratinat...sau budinca la cuptor. Reteta care v-o propun azi se face destul de usor, este satioasa si sanatoasa. Merge bine pentru toata familia si cu siguranta o sa vi se ceara supliment.


Ingrediente
200 gr orez
3 dovlecei
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
150 gr cas de oaie
50 gr unt + extra pentru uns
3 linguri smantana
3 oua
100 gr cascaval
seminte de floarea soarelui
sare
piper
ierburi italienesti

Timp de preparare: 40 min Timp de coacere: 30 min

Budinca de dovlecei cu orez

Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs. 

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine. 

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.

Budinca de dovlecei cu orez

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.

Enjoy!!

Budinca de dovlecei cu orez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu