Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
- 350 grame de făină
- 350 grame zahăr pudră
- 350 ml ulei
- 5 ouă mari
- 2 mere mari
- 1 linguriţă rasă praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură rasă scorţişoară măcinată
- 1 vârf de cuţit sare
- Ungeţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (mediu spre mic).
- Amestecaţi făina cu puţină sare şi praf de copt.
- Puneţi ouăle şi uleiul într-un vas adânc şi mixaţi-le cu ajutorul unui blender de mână (scufundător) sau a unui mixer până se transformă într-o maioneză fluidă.
- Adăugaţi zeama de lămâie, coaja de lămâie şi zahărul pudră (mai puţin 2 linguri).
- Cu ajutorul unui tel încorporaţi uşor făina în amestec.
- Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi cu latura de 1-1,5 centimetri.
- Amestecaţi pesmetul cu scorţişoara şi restul de zahăr pudră.
- Treceţi merele prin amestecul de pesmet. Asiguraţi-vă că pesmetul aderă la bucăţile de măr.
- Adăugaţi merele în aluat şi amestecaţi uşor.
- Turnaţi aluatul în tava pentru copt.
- Introduceţi la cuptor pentru 40-45 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute dacă prăjitura este făcută.
- Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă şi porţiona.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu