Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

sâmbătă, 29 iunie 2013

Prăjitură ieftină cu mere

Desert popular, de zi cu zi, acum într-o formulă la îndemâna fiecăruia, chiar şi a celui mai nepriceput bucătar. O prăjitură pe cât de simplă pe atât de rapidă, în care toate ingredientele se amestecă într-un singur vas pentru un scop comun. O video-reţetă pentru fiecare zi a săptămânii.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
prajitura cu mar Prăjitură ieftină cu mere




Ingrediente:
  • 350 grame de făină
  • 350 grame zahăr pudră
  • 350 ml ulei
  • 5 ouă mari
  • 2 mere mari
  • 1 linguriţă rasă praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură rasă scorţişoară măcinată
  • 1 vârf de cuţit sare
Preparare:
  1. Ungeţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  2. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (mediu spre mic).
  3. Amestecaţi făina cu puţină sare şi praf de copt.
  4. Puneţi ouăle şi uleiul într-un vas adânc şi mixaţi-le cu ajutorul unui blender de mână (scufundător) sau a unui mixer până se transformă într-o maioneză fluidă.
  5. Adăugaţi zeama de lămâie, coaja de lămâie şi zahărul pudră (mai puţin 2 linguri).
  6. Cu ajutorul unui tel încorporaţi uşor făina în amestec.
  7. Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi cu latura de 1-1,5 centimetri.
  8. Amestecaţi pesmetul cu scorţişoara şi restul de zahăr pudră.
  9. Treceţi merele prin amestecul de pesmet. Asiguraţi-vă că pesmetul aderă la bucăţile de măr.
  10. Adăugaţi merele în aluat şi amestecaţi uşor.
  11. Turnaţi aluatul în tava pentru copt.
  12. Introduceţi la cuptor pentru 40-45 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute dacă prăjitura este făcută.
  13. Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă şi porţiona.
Prăjitura ieftină cu mere se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu o lingură de frişcă bătută. De asemenea, se poate glazura cu un icing obţinut din suc de mere şi zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu