Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Prăjitură cu prune

Un desert ca o poveste parfumată de toamnă. O prăjitură splendid de simplă, excepţional de rapidă şi cât se poate de ieftină. Un pandişpan pufos în care încearcă să se ascundă, fără succes, prunele pudrate cu scorţişoară.
Porţii: 8
Timp de preparare: 80 de minute
pandispan cu prune2wm Prăjitură cu prune






Ingrediente:
  • 24 de prune roşii (preferabil din soiul Bistriţa)
  • 350 grame făină
  • 350 ml ulei
  • 300 grame zahăr pudră (plus 2 linguri)
  • 5 ouă mari
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură esenţă de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingură rasă scortisoara macinată
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 vârf de cuţit sare
Preparare:
Cea mai rapidă metodă de preparare a acestei reţete este să folosiţi mijloace “mecanizate”. Dacă nu aveţi blender sau nu doriţi să-l folosiţi, puteţi face reţeta în felul următor: bateţi albuşurile cu zahărul pudră, cel vanilat şi sare; faceţi o “maioneză” din gălbenuşuri împreună cu uleiul; încorporaţi amestecul de albuşuri în cel de gălbenuşuri şi, la final, adăugaţi făina.
Folosiţi indicaţiile din filmul de la final (produs pentru versiunea cu mere) pentru a realiza aluatul.
  1. Încingeţi cuptorul la 175 de grade (foc mediu).
  2. Spălaţi prunele. Desfaceţi prunele în jumătăţi şi scoateţi sâmburii.
  3. Pudraţi prunele cu 2 linguri de zahăr şi 1 de scorţişoară.
  4. Ungeţi o tavă cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  5. Amestecaţi făina cu bicarbonatul.
  6. Puneţi ouăle într-un blender pahar (sau folosiţi un blender de mână, “scufundător” şi un vas adânc ) împreună cu uleiul şi bateţi-le până obţineţi o maioneză subţire.
  7. Adăugaţi zahărul pudră, cel vanilat, coaja de lămâie şi sare şi mai amestecaţi 1-2 minute până când amestecul are o consistenţă cremos-vâscoasă.
  8. Turnaţi amestecul într-un vas şi încorporaţi în el, amestecând uşor cu un tel sau lingură de lemn, făina cu bicarbonatul.
  9. Turnaţi şi nivelaţi uşor amestecul în tava pudrată cu făină.
  10. Amestecaţi prunele cu pesmetul şi aşezaţi-le simetric, în “dungă”, în aluatul din tavă împingându-le uşor, până la jumătate, cu degetul.
  11. Introduceţi tava la cuptor pentru 40-45 de minute (verificaţi cu o scobitoare) până când prăjitura este coaptă şi rumenită la suprafaţă.
Prăjitura cu prune se serveşte după răcire, presărată cu zahăr pudră şi scorţişoară sau cu o lingură de frişcă bătută.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu