Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Prăjitură cu dovleac

O prăjitură simplă şi ieftină, ideală pentru a pune în valoare sezonierul dovleac. Un aluat simplu, din familia “checurilor”, o umplutură pe bază de dovleac, parfumat cu scorţişoară şi coajă de lămâie şi prăjitura cu dovleac e gata!
prajitura cu dovleac 08 Prăjitură cu dovleac

Ingrediente:


  • pentru umplutură
  • 1200 grame miez de dovleac (curăţat, fără semințe şi trecut prin răzătoarea mare)
  • 200 grame zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 lingură zdravănă de scortisoara rasă
  • 50 grame unt
    pentru aluat
  • 5 ouă mari
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de lapte gras
  • 1 cană de zahăr
  • 2 căni de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
    pentru decor
  • 160 grame zahăr pudră vanilat

Preparare:

  1. Răzuiţi coaja lămâii şi extrageţi zeama.
  2. Topiţi untul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  3. Adăugaţi miezul de dovleac, zeama şi coaja de lămâie, zahărul şi scorţişoara.
  4. Sotaţi bine la foc mic până când dovleacul se înmoaie (aproximativ 20-30 de minute); dacă e cazul mai adăugaţi puţină apă.
  5. Lăsaţi umplutura să se răcească.
  6. Încingeţi cuptorul la 165-170 grade Celsisus (temperatură medie).
  7. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.Bateţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron adânc.
    În funcţie de dimensiunea tăvii, prăjitura dumneavoastră va fi mai subţire sau mai groasă. Vă recomandăm o tavă de aproximativ 30×30 centimetri.
  8. Adăugaţi laptele şi uleiul.
  9. Încorporaţi cu un tel praful de copt şi făina. O să obţineţi un aluat fluid.
  10. Turnaţi jumătate din aluat în tavă şi introduceţi-o la cuptor pentru 9-10 minute.
  11. Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi umplutura peste.
  12. Turnaţi restul de aluat peste umplutură şi introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute (în funcţie de grosimea prăjiturii). Testaţi-o cu o scobitoare.
  13. Scoateţi prăjitura din cuptor, lăsaţi-o să se răcorească, pudraţi-o cu zahăr vanilat şi porţionaţi-o.

Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 1 oră
Porții: 16 – 24 bucăți, în funcție de dimensiunea tăvii
Pentru o măsurare corectă folosiţi aceeaşi cană normală (250 ml).
Prăjitura cu dovleac se consumă ca atare sau cu frişcă, după ce s-a răcit minim 15 minute
prajitura cu dovleac 01 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 02 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 03 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 04 150x99 Prăjitură cu dovleac
prajitura cu dovleac 05 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 06 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 07 150x99 Prăjitură cu dovleacprajitura cu dovleac 08 150x99 Prăjitură cu dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu