Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 9 iunie 2013

Compot de mere

Desert simplu, fructat, cu origini, nume (compot înseamnăƒ mixturăƒ) şŸi tradiţie franceze, popular din Belgia pânăƒ în Israel, compotul este un sirop dulce şŸi aromat cu unul sau mai multe fructe. Rețeta de compot de mere este cea mai simplă şŸi totodatăƒ rafinată, iar compotul de mere este numai bun săƒ încăƒlzeascăƒ sau săƒ răƒcoreascăƒ ziua, deoarece se poate servi atât rece cât şŸi cald. Bucuraţi-văƒ de el vara şŸi iarna!
ÎŽn ţăƒrile germanice compotul pasat de mere însoţeŸşte de multe ori, sub formăƒ de sos, fripturile din carne de porc.
compot mere Compot de mere

Ingrediente

  • 6 mere tari, aromate
  • 2 rulouri de scortisoara
  • 1 lăƒmăie
  • 250 grame zahăr (mai degrabăƒ dupăƒ gust)

Preparare

  1. Curăţaţi partea galbenăƒ a cojii de lăƒmâie pentru a obţine fâşŸii de coajăƒ.
  2. Extrageţi sucul din lăƒmâie.
  3. Puneţi la fiert 5 căƒni de apăƒ cu rulourile de scorţişŸoarăƒ şŸi coaja de lăƒmâie.
  4. Adăƒugaţi zahăƒr şŸi zeamăƒ de lăƒmâie.
  5. Fierbeţi 10 minute.
  6. Curăţaţi merele de coajăƒ şŸi îndepăƒrtaţi-le cotorul.
    Pânăƒ în momentul fierberii, pentru a nu se oxida, păƒstraţi merele tăƒiate în apăƒ în care adăƒugaţi 1-2 linguri zeamăƒ de lăƒmâie.
  7. Tăƒiaţi merele în rondele sau cuburi.
  8. Adăƒugaţi fructele şŸi mai fierbeţi încăƒ 5 minute (sau mai mult, în funcţie de cât de tari sunt fructele).
  9. Compotul de mere se consumăƒ rece sau cald, simplu sau cu biscuiţi.
  10. Se poate păstra aproximativ 2 săƒptăƒmâni în frigider sau se poate conserva asemeni gemurilor.

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu