În ţările germanice compotul pasat de mere însoţeşte de multe ori, sub formă de sos, fripturile din carne de porc.
Ingrediente
Preparare
- Curăţaţi partea galbenă a cojii de lămâie pentru a obţine fâşii de coajă.
- Extrageţi sucul din lămâie.
- Puneţi la fiert 5 căni de apă cu rulourile de scorţişoară şi coaja de lămâie.
- Adăugaţi zahăr şi zeamă de lămâie.
- Fierbeţi 10 minute.
- Curăţaţi merele de coajă şi îndepărtaţi-le cotorul.Până în momentul fierberii, pentru a nu se oxida, păstraţi merele tăiate în apă în care adăugaţi 1-2 linguri zeamă de lămâie.
- Tăiaţi merele în rondele sau cuburi.
- Adăugaţi fructele şi mai fierbeţi încă 5 minute (sau mai mult, în funcţie de cât de tari sunt fructele).
- Compotul de mere se consumă rece sau cald, simplu sau cu biscuiţi.
- Se poate păstra aproximativ 2 săptămâni în frigider sau se poate conserva asemeni gemurilor.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 6
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu